Rask levering / Sikker betaling

Tips og triks

... og kanskje svar på det du lurer på? Her vil det komme både «Need to know and nice to know». Informasjon om strikketeknikker, garn, gyllende øyeblikk av klarsynthet, morsomheter og ting og tang både jeg og du kanskje har lurt på. Har du noen gode innspill til denne siden, er det bare å ta kontakt med meg.


Her kommer første «Nice to know»; @heidibroch og jeg var ganske rampete og uproffe da Siren skulle ta profesjonelle bilder av oss. Umulige modeller, men fine gensere, da.
Sirkusgenseren finner du her.
Foto @somethingsiren


OFTE STILTE SPØRSMÅL

Får ikke lastet ned oppskriften jeg kjøpte.
Det gjelder ikke å være for ivrig og rask på labben. Du kan nemlig KUN åpne linken du mottar en eneste gang! Derfor er det viktig at du lagrer filen når den først er åpnet. Enten du åpner den på telefonen din, PC/Mac eller Pad. Skulle du, mot formodning, ha åpnet linken du mottok da du kjøpet en oppskrift, uten å lagre dokumentet, kan du sende en melding med kopi av ordren. Vi sender deg en ny fil så snart vi kan.

Lengde på bunadskoftene
I utgangspunktet er kofta til Nord-Trønderbunaden litt lengre og med innsving i midjen. Jeg laget den sånn fordi jeg synes jakken skulle slutte nedenfor vesten. Men.. det er ingen grunn til at du kan strikke den korte modellen med mønster på krage og mansjetter som til den lange. 

RETTELSERBUNADSKOFTE BÆRUM (og mulig andre)
Forhold dere til at du øker med 57 m hver gang, totalt 7 ganger til det er 531 masker på pinnen.

Bør jeg vaske det ferdigstrikkede plagget mitt før bruk?
Garntyper og strikketeknikker er avgjørende for om du bør skylle opp plagget før bruk. Strikkefasthetene på mine design er oppgitt etter vask og blokking av prøvelapp. Les alltid på banderolen på garnet du har strikket av, og vask plagget som garnprodusenten anbefaler.
Ulike garntyper oppfører seg forskjellig før og etter vask. Om du strikker jevnt og fint, holder det å presse arbeidet lett under et fuktig klede.

Hvordan skal jeg finne riktige farger til bunadskofta mi?


Linkes til:
Når du skal finne farger til din bunadskofte kan det være lurt å ta med noe fra bunaden din når du skal kjøpe garn. Bunader og festdrakter kommer i mange forskjellige farger, og det kan være store individuelle forskjeller innenfor sammen bunad. Er bunaden din ny og en gammel? Hvor er den laget etc. Min bunad fra Voss ble sydd i 1980. Bunaden til min svigerinne ble sydd minst 25 år senere. Min stakk er brunsvart, hennes er blåsvart.
Her ser du vesken til Gudbrandsdalen Festdrakt med en rosa kofte i samme passer til broderiet på vesken.


Lek deg med farger!

Alt må ikke være svart eller hvitt. Først strikket jeg en svart jakke til min Vossabunad. Så fant jeg dette nydelige, håndfargede garnet med den samme skarp og frisk grønnfargen som er på vesten og nederst på skjørtet når man blir gift.
Dessuten passer den grønne kofta perfekt til Fæstdrakten jeg har sydd meg.
Foto Grønn Kofte: @are_nVi gleder oss til å ikle oss bunad på høytidsdager, men værgudene får ikke alltid med seg at dagen er ment å være en fest. Min erfaring er, etter utallige 17. mai i Oslo, at mannens dress- eller allværsjakke er det mest brukte ytterplagg til bunaden. Ja, det kan være praktisk, men villa nabokona ha løpt av gårde til sportsbutikken om hun møtte deg i festskrud og en jakke i Gore-Tex?